ΑΡΧΙΚΗ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ | ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ | ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ | ΣΥΛΛΟΓΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑClearClearClearClearClearClearClearClearClearClearClear
 
 
       
     

 
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2016
 
NEA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2015
 
  NΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2014

 

  NΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012
 
  NΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2011
 
  NΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2010
 
  ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
 
  2017    ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

►Συνεδρίαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών ΝΠΔΔ  -  Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

   


►Δ/Σ - Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών ΝΠΔΔ

Το Σάββατο 9.9.2017 θα πραγματοποιηθεί συνεδριάση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών.

>>

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

►Ειδικότητα βοηθών οδοντοτεχνιτών το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν σε Δημόσια ΙΕΚ στην ειδικότητα βοηθών οδοντοτεχνιτών το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 (https://www.inedivim.gr) πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως τη Δευτέρα 4.9.2017 ηλεκτρονικά στο https://diek.it.minedu.gov.gr/ προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν τη φοίτηση τους στο αμέσως επόμενο διάστημα. (Δ.ΙΕΚ Περιφέρεια Αττικής - Ηλιούπολης & Κηφισιάς, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Ευοσμου & Λαγκαδά).

Για εγγραφές στην ειδικότητα β.Οδοντικής Τεχνολογίας μπορείτε να απευθυνθείτε και στην Σιβιτανιδείο Δημόσια Σχολή. Οι αιτήσεις για το ΙΕΚ Α΄και Γ΄εξάμηνου (Φθινόπωρο 2017), θα πραγματοποιηθούν από 1-8 Σεπ (από 8:30-13:30) στη Γραμματεία της Σχολής, Θεσσαλονίκης 151, έναντι Σταθμού Καλλιθέας.
Δικαιολογητικά: Αίτηση από την γραμματεία του ΙΕΚ - Απολυτήριος τίτλος σπουδών - Φωτοτυπία ταυτότητας - και εφόσον υπάρχουν βεβαίωση πολυτεκνίας/τριτεκνίας/ορφάνιας και πιστοποιητικό προϋπηρεσίας στην ειδικότητα επιλογής. Τηλ. επικοινωνίας 2104857622, 2104857652.Για το ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, οι εγγραφές γίνονται από 1-11/9 (https://www.facebook.com/ieksivitanideiou/) .Τηλ. επικοινωνίας 1ου ΕΠΑΛ 2104857654.

ΙΟΥΛΙΟΣ

►Tμήματα Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑΛ

Η ΠΟΕΟ σε συνεργασία με τη κα Γριμανέλη Ζωή και τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδίκησε την ενσωμάτωση των "Βοηθών Οδοντοτεχνιτών" ανάμεσα στις ειδικότητες που θα συμμετέχουν στο θεσμό Μαθητεία.

Επιστολή ΠΟΕΟ >>εδώ

Απάντηση της Δ/νη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Υπ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων >>εδώ


►Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών Ν.Π.Δ.Δ. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Συμβάσεις Οδοντοτεχνιτών

Δείτε το έγγραφο >>εδώ

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2017-18, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 19η Ιουνίου έως την 23η Ιουνίου 2017.
(Περισσότερα: http://blogs.sch.gr/1epal-sivit/#prettyPhoto)

Περισσότερα στη σελίδα της Σιβιτανιδείου στο facebook >>εδώ


►ΕΟΠΥΥ-Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ-ΔΕΗ

Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε ότι στην εφαρμογή e-ΔΑΠΥ, στα προσωπικά μηνύματα, έχει έρθει ενημέρωση για την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών σχετικά με την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ-ΔΕΗ για τους μήνες 4/2011,2/2012,3/2012 & 4/2012.

Προθεσμία μέχρι τις 30/06/2017.

Τηλ επικοινωνίας ΔΕΗ: 214 1000 414


►Υποχρέωση POS- Οδοντοτεχνίτες 

Με βάση την απόφαση Αριθμ. 45231/17 ΦΕΚ 27/04/2017 Αρ.Φύλλου 1445, το ΚΑΔ των Οδοντοτεχνιτών δεν υπόκεινται στην υποχρέωση αποδοχής POS.

Δείτε την απόφαση >>εδώ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Δελτίο Τύπου - Εγκύκλιος POS

«Εφαρμογή άρθρου 66 του νόμου 4446/2016 για την υποχρέωση ενημέρωσης του  καταναλωτή  σχετικά  με  την  αποδοχή  ή  μη  μέσων πληρωμής με κάρτα»  >>εδώ


►ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από το ΒΕΑ και από αρμόδιους μηχανικούς, τα Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια δεν είναι υπόχρεα εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.

Υπόχρεοι είναι όσοι έχουν κινητήρια ισχύ >37 kiloWATT(kW) και θερμική ισχύ >70 kiloWATT(kW) σε μηχανήματα που εμπλέκονται άμεσα στην παραγωγική διαδικασία.


►Επιστολή ΠΟΕΟ στον Αν. Υπουργό Υγείας - ΕΟΠΥΥ

>> εδώ


► ΕΟΠΥΥ

Δελτίο Τύπου - Προγραμματισμός πληρωμών, υποχρεώσεων του οργανισμού
>> εδώ

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

►Προκήρυξη 7Κ/2016 του ΑΣΕΠ

Προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Δύο θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοηθών Οδοντοτεχνιτών σε Ηράκλειο & Χανιά Κρήτης.

Δείτε την προκήρυξη >>εδώ

Οι προθεσμίες υποβολής έχουν παραταθεί ως εξής:
Προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων παρατείνεται  μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη.
Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, παρατείνεται για την Προκήρυξη 7Κ/2016 μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα.
 

  2016   ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

►Ορθή επανάληψη - Πίνακας υποψηφίων οδοντοτεχνιτών για πρακτική εξέταση & ημερομηνία διενέργειας πρακτικής εξέτασης αυτών

Δείτε τη σχετική απόφαση >>εδώ


Ορισμός ημερομηνίας διενέργειας πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδοντοτεχνιτών έτους 2016

Η πρακτική εξέταση των υποψηφίων οδοντοτεχνιτών για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας οδοντοτεχνίτη θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη  25η Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:00 στο Τ.Ε.Ι Αθήνας- Εργαστήρια Τμ. Οδοντικής Τεχνολογίας (Αγίου Σπυρίδωνα 24 & Δημητσάνας, Αιγάλεω)

Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στo άρθρα 6 της αριθμ. Υ7γ/ΓΠ/οικ. 83272/21-7-11 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1755 Β).

Δείτε τη σχετική απόφαση και τον πίνακα υποψηφίων οδοντοτεχνιτών για πρακτική εξέταση>>εδώ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ -

Συνάδελφοι,

Παρουσιάζεται στα οδοντοτεχνικά εργαστήρια (Πειραιάς) άγνωστος ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι υπάλληλος της οικονομικής αστυνομίας και διενεργεί έλεγχο, με απότερο στόχο τον εκβιασμό των συναδέλφων ζητώντας "μίζα" για την αποποίηση δήθεν παράβασης.
Επιβεβαιώθηκε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι υπάλληλος της οικονομικής αστυνομίας.

Σας εφιστούμε την προσοχή σε περίπτωση επίσκεψης στο χώρο σας, να ζητάτε στοιχεία που να πιστοποιούν την αρμοδιότητα του πέραν της επίδειξης ταυτότητας.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

►Ορισμός ημερομηνίας διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων οδοντοτεχνιτών έτους 2016 - Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και διαδικασία ελέγχου αυτών

Α. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η θεωρητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί στις 28/11/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της πρακτικής εξέτασης θα οριστεί με νεωτέρα απόφαση.

Ορίζεται προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την συμμετοχή στις εξετάσεις των οδοντοτεχνιτών έτους 2016  έως και 18/11/2016.

Δείτε τη σχετική απόφαση & τα δικαιολογητικά  >>εδώ
Δείτε την ύλη >>εδώ


Επιστολή ΠΟΕΟ στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Συμβάσεις οδοντοτεχνιτών με τον  ΕΟΠΥΥ >>εδώ


►Ανακοίνωση - Συνεταιρισμός Οδοντοτεχνιτών

Στη συνάντηση των μετόχων του Καταναλωτικού & Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ελλάδος, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε η παρέμβαση νομικού συμβούλου και εκλέχτηκε Επιτροπή Διαχείρισης του προβλήματος στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε.

Τηλ. Συλλόγου Εργ. Οδοντοτεχνιτών Θεσ/κης : 2310 277 304
Email: promitheftikos@gmail.com


►Συνεταιρισμός Οδοντοτεχνιτών

Συνάδελφοι,
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τους μετόχους του Συνεταιρισμού Οδοντοτεχνιτών, σας ενημερώνουμε ότι η ΠΟΕΟ είναι γνώστης του θέματος και το χειρίζεται με τον νομικό της σύμβουλο και τον λογιστή της.

Σας καλούμε να μην προβείτε σε καμία συναλλαγή ή διακανονισμό με την εφορία μέχρι νεωτέρας.

→ Συνάντηση των μετόχων τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 17, Θεσ/κη).

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
 ►Έναρξη υποβολής προτάσεων ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2016

Η Π.Ο.Ε.Ο., ως δευτεροβάθμιος φορέας εργοδοτών, προτείνει την συμμετοχή στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ  για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις έτους 2016.
Οι υπάλληλοι των μελών μας που πρόκειται να επιμορφωθούν είναι υπάλληλοι όλων των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων της περιοχής τους και οι εργοδότες τους ανήκουν στον σύλλογό τους. Για τους υπαλλήλους που δεν θέλουν να συμμετέχουν οι εργοδότες τους , θα μεσολαβήσει και το Τοπικό Σωματείο των Εργαζομένων όπως προβλέπει η εγκύκλιος.

Δείτε την εγκύκλιο >>εδώ
ΜΑΙΟΣ

►Δημόσια Διαβούλευση Νομοσχεδίου

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

- Άρθρο 47 : Λειτουργία Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου
- Άρθρα 50 έως 67: Σύσταση Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών

Δείτε τη δημόσια διαβούλευση >>εδώ


►Προς Συμβεβλημένους Οδοντοτεχνίτες - ΕΟΠΥΥ

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 πρέπει να έχετε καταθέσει στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την αποπληρωμή των εργασιών.
 

ΜΑΡΤΙΟΣ

Επιστολή ΠΟΕΟ προς το Υπουργείο Υγείας για το θέμα του ΕΟΠΥΥ

Δείτε τη σχετική επιστολή >>εδώ
 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
►Παράταση Συμβάσεων ΕΟΠΥΥ έως 30/6/2016

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση  >>εδώ
 
 

 

 


  


 


 

 

© 2017 - Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών

Αριστοτέλους 14 - Αθήνα
 104 32 
Τηλ: 210 52 29 501
 fax: 210 52 46 280

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Disclaimer | Web Design & Development: toothnews.gr